יו טו

טו בשבט זה  חג ממש מוצלח. חוצה גילים והשקפות, צנוע וגם עניו, לא מבקש מאיתנו לשחוט שה או גדי, לא לתקוע ראש של דג ולא להחנק מבצק מטוגן. בסך הכל הוא רוצה שניזכר ונכיר טובה לעולם הצומח, שאלמלא הפוטוסינטזה שהוא עושה למעננו, לא היה פה כלום, אבל ממש.

לבשל לטובישבט זה נחמד ונוח. אני עושה הכל רגיל וזה יוצא בדיוק. סלק עם אגוזים וחמוציות, קינואה עם משמש ופיסטוק, מרק דלעת עם קרם קוקוס וערמונים, ולאף אחד זה לא נראה מוזר. בקיצור סבבה לי.

בשנה שעברה הבטחתי, לכבוד ראש השנה לאילנות, לא להשתמש יותר בסבון נוזלי בבקבוקים אלא בסבון מוצק בלבד. במשך השנה עמדתי בפיתויים כמותם לא התפתתה אפילו חוה בגן עדן. כצוק סלע איתן עמדתי לנוכח ריגושי רימונים בחלב שקדים, שמן זרעי קרמבולה בחמאת קקאו אורגנית, וממרח קוקוס בחלב אימו ובנעלי אביו. בנחישות עברתי בשדרות המעטירות  שבין מחלקת הקפה לאגף הירקות, המגישות את כל טוב הארץ בתמיסת פרופילן גליקול ומתילסודיום דיאזולון, בין השאר. ויתרתי על האפשרות שעורי יהיה רך כרקפת ולבנבן כקצפת. לא בגלל הלאוראיל סולפאט, כי מזה באמת לא כל כך אכפת לי. אני לא חושבת שזה יותר גרוע מלהצטלם כמה פעמים ביום עם חתולים בחדר הרנטגן, והרי חייב הבנאדם בסופו של דבר למות ממשהו. אבל באמת יש לי איזה עסק עם הבקבוקי פלסטיק האלה.

החזקתי מעמד כל השנה. לפעמים אני מתגעגעת. הבעיה עם סבון נוזלי שהוא נעים. אבל החזקתי מעמד. בחשבון קמצני של 2 בקבוקים בחודש חסכתי לעולם 24 מיכלי פלסטיק קשי-מיחזור. אם תכפילו את זה בהמון יצא לכם המון פלסטיק. בנוסף הרווחתי את התובנה המתמטית שמשהו כפול המון זה המון.

בקיצור חג שמח. ותנטעו עץ, אם אתם יכולים. ושהשונאים שלנו יגידו "תטעו עץ".

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על יו טו

  1. Galia Cohen Peres הגיב:

    הסירי (סבונים) קשיים מליבך וגופך הענוג. רכשי בלא המון כסף מיכל פלסטיק אחד, רב פעמי ומיכל גדול של סבון נוזלי היאה לגופך ומנעים את זמנו של אפך. בחשבון פשוט, 24 מיכלים של חצי ליטר הם 3 מיכלים מסחריים של סבון נוזלי. כך תטיבי עם הטבע ותנעימי לגופך. ובא לציון גואל.וגלמידי לרשל (אבל זה בענייני בסקוויטים)

  2. גילה הגיב:

    מתחברת לגמרי לחג ולביטוי שלו.
    אני הופכת את הלימונים החצויים בהם אני השתמשתי, אפשר גם קליפו תפוזים ומנדרינות ליצירת נוזל ניקוי.
    אוגרת אותם בשקית בתא הקפאה וכשיש כמות נאה אני מבשלת אותם במים עד שהם ממש מתרככים. מצננת ומסננת למיכל תוך מעיכות קלות כדי לשחחר את מירב הנוזלים בתוכם.
    עכשיו מי שרוצה יכול להוסיף גם חומץ כי זה עושה הרבה לאיכות הניקוי הנוזל אבל אפשר גם סתם כך.
    סינון טוב מאפשר לשמור חלק מהנוזל בבקבוק עם ]יית התזה ולהתיז על משטחים הזקוקים לניקוי. זה מצויין להתזה באמבטיה ובמקומות בהם יש להסיר אבנית וחומרים המצטברים מרחצה, תאי עורנו ושאר מוצרים מלבבים כגון אלו. מתיזים, מחכים קצת ומשפשפים קלו בסקוטצ'ברייט.
    אני מנקה את משטחי המטבח עם זה, מוהל את הנוזל במי שטיפת הרצפה. לפעמים במקרים קשים מפזרת מלח שולחן על המשטח ואז מרססת במי ההדרים ומשפשפת קמעה. התוצאות מצויינות.
    התחושה הנעימה היא באמת לא לקנות נוזלי ניקוי למיניהם שמכילים בתוכם שמות שאין לי מושג מה הם, לחסוך בקבוקי פלסטיק ולדעת שלא הרעלתי את הבית בעוד כימיקלים עם ריח המסווה אותם.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s